Fysik

Fysik

24. september 2013 af nanajen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der nogle der kan hjælpe?

Solens totale energistråling sker med effekten 3,8*10^26 W

Beregn den tilsvarende masseændring pr. Tid

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af peter lind

Brug ligesom i din tidligere opgsve E=mc2


Svar #2
24. september 2013 af nanajen (Slettet)

Hedder det så: m=e/c^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af peter lind

ja


Svar #4
24. september 2013 af nanajen (Slettet)

3,8*10^26w/(3,0*10^8 m/s)^2= 4222222222

Hvad skal det være ? Hvilken enhed ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Brug 10-eksponenter. Når de indgående størrelser er i SI-enheder, kommer resultatet også ud i SI-enheder. Ændring af masse pr tid.


Svar #6
24. september 2013 af nanajen (Slettet)

Hmmm ? Hvad mener du ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man kan angive svaret som

dm/dt = -4,2·109 kg/s .


Svar #8
24. september 2013 af nanajen (Slettet)

Hvis man skal finde hvor meget solens masse aftager på et århundrede ?
Skal man så sige

M= 3,8*10^26 / 99

Svar #9
24. september 2013 af nanajen (Slettet)



Hvis man skal finde hvor meget solens masse aftager på et århundrede ? Skal man så sige M= 3,8*10^26 / 100 år =3,8*10^24

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt.

Så skal man gange dm/dt med tiden t = 100 år, omregnet til SI-enheder.


Svar #11
24. september 2013 af nanajen (Slettet)

-4,2*109kg/s*(10*10^1)t

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Genlæs #10. Omregn t = 100 år til SI-enheder.


Svar #13
24. september 2013 af nanajen (Slettet)


-4,2*109kg/s*3,1556926*10^9 s =-1,3253898*10^19 kg/s

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man angiver ikke svaret med alle de betydende cifre. Effekten for Solens udstråling er givet med 2 betydende cifre, så det er hvad man bør benytte her. Enheden for dit resultat er ikke korrekt. Der er tale om et massetab.


Svar #15
24. september 2013 af nanajen (Slettet)

Er det så i W ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, massetab måles i kg. Man har jo ganget dm/dt, der måltes i kg/s med en tid.


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.