Matematik

Reducering

25. september 2013 af abmenzel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducere diverse stykker i blækmat, og er gået i stå ved dette stykke 4x+ 2x

Nogen hjælp at hente her? (=


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt fælles faktorer uden for en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

x(4x + 2).. Den kan reduceres en gang til hvor du sætter en konstant ud for parantesen. Hvis du ikke lige kan se det, så skriv lige igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af LubDub (Slettet)

      hvorfor gøre det af to omgange?


Svar #4
25. september 2013 af abmenzel (Slettet)

Svaret skal være en af disse 3,
tak for svarene, men jeg kan stadig ikke se hvordan jeg skal ende op med et af de her :/

1) 2x(x + 2x)
2) 2x(2x+1)
3) 4x2(1+2x)




 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2013 af LubDub (Slettet)

#4

    prøv evt. at gange ind i paranteserne for at se, hvilket resultat der er korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bør kunne se, at

4x2 + 2x = (2x)2 + 2x = 2x·(....) .

Når du har tre svar at vælge mellem, kan du jo altid gange svarene ud og se, hvilket af dem der svarer til det oprindelige udtryk.


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#4

(4x2 + 2x). Ledene 4x2  og 2x har begge x tilfælles. Man kan se på udtrykket som

(4•x•x + 2•x)

Man kan tage et x fra hver af ledene imellem + (eller - for den sags skyld) og sætte uden for parentesen dvs. x(4x + 2). Vi gøre det samme for konstanten da får vi,

2x(2x + 1) .

Man kan gange inde i parantesen og se om resultatet er rigtigt.

  (2x • 2x) + (2x• 1)

= 4x2 + 2x


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.