Matematik

radius

26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har vedlagt en spejlvendt side med en opgavebeskrivelse og 6 spørgsmål.

En skål er halvkugleformet, så hvis du kender dens radius, kan rumfanget beregnes

V = (2π/3)·r3

Kendes rumfanget V, kan radius tilsvarende bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af SuneChr

# 0
Har du benyttet det lille kameraøje øverst midt på din skærm til at optage det vedhæftede?
I givet fald bliver det gengivne billede spejlvendt.


Svar #3
26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

det er det jeg ikke kan finde ud AF 

OPGAVEN ER 

find radius i en abc skål der kan rummer 2 liter ....?


Svar #4
26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

jeg prøver igen at sætter nyt billed


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så isoler r af formlen

V = (2π/3)·r3

og indsæt det kendte rumfang.


Svar #6
26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

hvordan skal jeg regne den med r3 når jeg ikke ved det 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler r3 og uddrag så kubikroden.


Svar #8
26. september 2013 af shaima88 (Slettet)

alså 

2*pi/med3også kvrod...?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder

r = 3√(3V/(2π)) = (3V/(2π))1/3


Skriv et svar til: radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.