Matematik

Hjælp til en matematik opgave - på forhånd tak :-)

27. september 2013 af rasmuscaspar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nu har jeg prøvet at løse uden opgave uden held, nogen der vil hjælpe mig med, at forstå og løse opgaven? Jeg takker på forhånd :)

Funktionen f(x)=1/x

Bestem f'(3).
Bestem tangenten til grafen for f(x) i punktet, hvor xo=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først forskriften for den afledede funktion f '(x), og beregn så f '(3) .

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = -1 .


Svar #2
27. september 2013 af rasmuscaspar (Slettet)

jeg prøver - tak


Svar #3
27. september 2013 af rasmuscaspar (Slettet)

Okay, tangentligning har jeg ikke problemer med længere, TAK 

men derimod ved jeg ikke helt hvordan man bestemmer forskriften for den afledede funktion - kan du hjælpe mig med det?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal differentiere funktionen f(x) = 1/x = x-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2013 af mathon

       f(x) = 1/x      x ≠ 0

       f '(x) = -1/x2


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave - på forhånd tak :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.