Matematik

Svingningens amplitude

28. september 2013 af MrT93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at skulle fastlægge størrelsen af en svingnings amplitude (a).

Jeg får oplyst at:

Forskellen mellem høj og lav-vande er 1,5 meter.
Tidevandet skifter hver 6. time.
* dvs. at: 6 timer efter et højvande, bliver det lav-vande og omvendt.

Det eneste jeg indtil videre har kunne konkludere er, at perioden (svingningstiden), er 12 timer.

formlen for en periode skrives som følgende:

T = 1 / f

For at finde frekvensen, må formlen så se ud som følgende:

f = 1 / T(12 timer)

- Som jeg forstår det, regnes der i sekunder, så de 12 timer skal omregnes til sekunder.

Mit spørgsmål går så på, om jeg pt. viger udenom "vejen til at finde amplituden", hvis jeg gør, hvordan skal jeg så finde amplituden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af mathon


     Amplituden er
                                  A = (1,5 m)/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af hesch (Slettet)

Ampliuden = højdeforskel / 2

alias

K * sin(ωt)   har amplituden = K.


Skriv et svar til: Svingningens amplitude

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.