Matematik

Rumfang af kegle

28. september 2013 af Uglehyl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg kan ikke løser en opgave om kegler. Man kender kun radius i grundfladen er 4 cm og rumfanget er 150 cm3. Man skal finder x = højde. 

v = 1/3 * pi * r(n) * h. 

Med venlig hilsen
Anja


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af Gliates (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

Hvis radius i grundfladen er 4, så;

V=1/3•pi•r^2•h

150=1/3•3,14•4^2•h         ..  du skal isolere h


Svar #3
28. september 2013 af Uglehyl (Slettet)

#1

Hej Gliates 

Jamen kan jeg ikke finder ud af med isolere h (højde) 

Hvordan ved du at det var 150, selvom det er ingen tal i højde? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. september 2013 af Gliates (Slettet)

#3

Du skal isolere h.. Løs ligningen..


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af Callo17 (Slettet)

Jeg hjælper min veninde med denne ligning og har prøvet at isolere h meeeeeen jeg kan hellere ikke finde ud af - kan du måske spolere fejl i den som jeg har lavet?

150 = 1/3 * 3,14 * 42 * h

150 / h  =  1/3 * 3,14 * 4* h/h 

150 / h = 1/3 * 3,14 * 42

150 / h = (16 *3,14)/ 3

150 / (h * 150 ) = ( 16 * 3,14 )/ (3 * 150 )

h = (8 * 3,14 )/ 225 = 0,11 

Det er fuldstændigt forkert. Kan du se fejlene ved det? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo 1/h du når frem til til sidst, ikke h .

(150 / h) / 150 = 1 / h


Skriv et svar til: Rumfang af kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.