Matematik

8 klasses matematik

29. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej alle. jeg har lidt problemer med følgende opgaver, altså jeg har fundet resultat, men er slet ikke sikker på om det er rigtigt..:

.. den anden semifinale med holdene E, F, G og H giver følgende resultater:

E og H kommer i mål til tiden 208 sek. og G kommer i mål til tiden 260 sek. Denne tid er 25% større end tiden på de to f'rste kanoer, G's tid er 10% mindre end hold F.

a) vis ved beregning, hvorfor G's tid er 25% større end E og H: (den har jeg lavet)

b: Hvor lang tid er hold F om turen? ( har et bud.. skal man måske sige 0,1(altså de 10 procent)*260(G's tid)? det får jeg til 26. også lægger jeg dem til de 260 og får 286... - er dog lidt i tvivl..)

c) Er hold F mere end 35% lansommere end hold E og F?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af al1232 (Slettet)

b: ja, du kan også bare sige 1,1*260= 286

c: ja, 1,35*208= 280,6. F-holdets tid er jo 286, så F er mere end 35% langsommere


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af mathon

#1 b) er forkert:


          G's tid er 10% mindre end hold F's tid.

dvs
          G's tid er 0,90  gange F's tid

          (260 s) = 0,90•F

          F = (260 s) / 0,90 = 288,9 s
                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

G's tid er 10% mindre end hold F.

G kommer i mål til tiden 260 sek

Hold F tid sættes til x

G tid er så x-x*10/100 = 0,9x

0,9x=260 ⇒ x=260/0,9 =289 sek

F mere end 35% lansommere end hold E

F tid er  100*(289-208)/208 %= 39 % langsommere end E


Svar #4
29. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

rigtig mange tak for jeres svar! jeg er virkelig glad for at i gider sætte tid af til at hjælpe mig :)

kan godt være det er et lidt dumt spørgsmål, men hvorfor skal man gange med 0,9 istedet for 0,1(0)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Fordi "10% mindre" end 1 er lig med 0,9

:-)


Svar #6
29. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

takkk! :)))) 


Skriv et svar til: 8 klasses matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.