Matematik

ligninger med brøk

29. september 2013 af erjeg (Slettet)

hej 

Er der en sød rar sjæl der vil forklare mig hvordan jeg regner linging med brøk ud?

2X-5/3= X/2+5/6

TAK 


Svar #1
29. september 2013 af erjeg (Slettet)

(2x-5)/3=x/2+5/6


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af peter lind

gang ligningen med fællesnævneren 6. Så slipper du af med brøkerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af peter lind

#2 gælder også efetr rettelsen i #1


Svar #4
29. september 2013 af erjeg (Slettet)

Kan du forklare mig trin for trin, jeg forstår ikke helt hvordan 


Svar #5
29. september 2013 af erjeg (Slettet)

får det til at blive 6x=65

6x/6x=0

65/6x=10.8 

og det er forkert :) 

min udregnng bliver:

12x5/3=6x+20

12x5/3*3=6x+20*3

12x5+5=6x+20*3?5

12x=6x+65

12x-6x=6x-6x+65

6x=65/6 = 10.8 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2013 af peter lind

(2x-5)/3=x/2+5/6

6*(2x-5)/3 = 2(2x-5)   6*( x/2+5/6) = 6*x/2 + 6*5/6


Svar #7
29. september 2013 af erjeg (Slettet)

Tusind tak 


Skriv et svar til: ligninger med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.