Matematik

Procent og funktioner

30. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave for i procent.

Det oplyses, at den daglige fodermængde f(x) , målt i gram, som funktion af hundens vægt x, målt i kg, kan beskrives ved modellen  f(x) = b * xa

Jeg har så ved, at indsætte nogle givne data bestemt ligningen til at være f(x) = 25,599 * x0,747227

hvor a = 0,747227 og b=25,599

Opgaven lyder så:

En hundeejer har to hunde.

Den ene af de to hunde vejer 30 % mere end den anden.

Hvor mange procent mere foder skal den tunge hund have?

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal bruge funktionen til at bestemme hvor meget mere foder i procent hunden skal have når den vejer 30 % mere end den anden hund. Håber nogle kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af mathon

alment
                     f(x) = y = b • xa

                              y2/y1 = (x2/x1)a

                              1+ry = (1+rx)a

                              1+ry = (1+0,30)a

                               ry = (1,30a - 1) = ((1,30a - 1))•100%

                            

                            


Svar #2
30. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Hmm.. det er lidt svært, at forstå hvordan du bruger formlen, kunne det tænkes, at du evt. ville forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af mathon

I anvendelse:

                               ry = (1,30a - 1) = ((1,300,747227 - 1))•100%  =  21,7%

.


         Den 30% tungere hund skal have 21,7% mere foder end den lettere hund.


Svar #4
30. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#3 Så det er bare en formel, man kender?


Skriv et svar til: Procent og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.