Matematik

f(x+1) = f(x) + 1, hjælp

30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tjek vedhæftet.. Jeg kan lige se hvordan man skal se opgaven an. Kan jeg få hjælp til hvorfor løsning er 1) og ikke de andre?

Vedhæftet fil: funktionsanalyse.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det følger af middelværdisætningen, at der findes et ξ i ]0;1[ så at

f '(ξ) = (f(1) - f(0)) / (1 - 0) = 1

Ligningen f '(x) = 1 har derfor mindst en løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel klart, at f(x) → ∞ for x → ∞ , og at f(x) → -∞ for x → -∞ . Man kan derfor udelukke 3, 4, og 5, og funktionen kan derfor heller ikke være aftagende (6).

Da funktionens værdimængde er hele R, er 2) heller ikke sandt.


Svar #3
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Tusind tak, du har svaret på alt!


Skriv et svar til: f(x+1) = f(x) + 1, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.