Fysik

Hjælp til fysik afl

30. september 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

er der nogensom kan hjælpe med følgende fysikaflevering.

Vedhæftet fil: afl2_mads(1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvor er dine egne besvarelser?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Hvilket spørgsmål er det, du ikke kan finde ud af?


Svar #3
30. september 2013 af peter09 (Slettet)

det er til den første opgave. Jeg ved ikke om man skal have fat i noget med konservative krafter. Og hvilken kugle rammer først.


Svar #4
30. september 2013 af peter09 (Slettet)

Er kuglens hastighed ikke den samme, fordi dens potentielle energi er den samme?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

a) Ganske simpel energibevarelse. De starter begge med den samme potentielle energi, og de slutter begge i den samme højde. Dvs. at de har den samme kinetiske energi ved målstregen. Altså samme hastighed.

b) Kugle 1 opnår allerede i starten af banen sin maksimale hastighed (hvor al den potentielle energi er omdannet til kinetisk). Den ruller derfor med fuld fart gennem hele banen.

Kugle 2 derimod starter med at omdanne halvdelen af sin potentielle energi til kinetisk. Dvs. at den i den første halvdel af banen ruller med en lille hastighed. Først halvvejs omdanner den resten af sin potentielle energi til kinetisk og tager derefter resten af banen med fuld fart.

Det er altså kugle 1, der kommer først i mål.


Svar #6
30. september 2013 af peter09 (Slettet)

ahh ! Nu forstår jeg det !

opgave 2

a) Opskriv hvilke kræfter, der virker på kassen, både vinkelret på og langs bevægelsesretningen.:

Tyngdekraften, den normale kraft og snorkraften. Hvordan kan man opskrive det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Lav en tegning med de kræfter, der virker på kassen: Snorekraften T, der virker skåt op. Tyngdekraften Ft = Mg, der virker lodret ned. Normalkraften N, der virker lodret op. Friktionskraften Ff, der virker vandret i modsat retning af bevægelsesretningen.

For at finde normalkraften, skal du lave en kraftbalance i lodret retning: Mg = TsinΘ + N

Nu kan du så finde friktionskraften: Ff = μkN


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2013 af 1113 (Slettet)

Men når man så har beregnet de ting hvordan kan jeg så beregne den acceleration som kassen undergår?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du beregner den resulterende kraft i vandret retning og bruger Newtons 2. lov.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2013 af 1113 (Slettet)

Så altså jeg skal beregne T·cos(40)+µkN også skrive det op som f/m=a?

så får jeg 72N-51N=21N

også er det bare 21N/13kg=1,6 m/s2 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Jeg tror, du har beregnet friktionskraften forkert. Ff = 0,40*(13,0*9,82 -94sin(40)) = 27N


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2013 af 1113 (Slettet)

ahh okay. jeg beregnede bare Ff som det modsatte af tyngdekraften da det jo er på en lige plan. så jeg sagde bare -mg men yes mange tak for hjælpen du! :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

#11 

hvor kommer de -94 fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

Dumt spørgsmål! Har fundet ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

kan det passe, at a = 2,3? :-)


Svar #16
01. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvordan tegnes snorkraften?, Er det langs snoren eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, snorkraften er altid langs snoren.


Svar #18
01. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Ah okay !

Kan man ikke skrive (når man isolere normalkraften), at:

W(F_t )  = WN

Man sætter det samlede arbejde for tyngdekraften lig det samlede arbejde for snorkraften (eller normalkraften-ved ikke hvilken kraft det er). Så fås:

Mg = TsinΘ + N

(isolere N)


Svar #19
01. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Forstår ikke helt:

TsinΘ + N


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Da kassen ikke bevæger sig opad eller nedad, må der være balance mellem kræfterne i lodret retning (i vandret retning gælder dette ikke, da kassen accelererer hen ad gulvet). Hvilke kræfter virker i lodret retning? Nedad virker tyngdekraften Ft =Mg. Opad virker normalkraften N samt den lodrette komposant af snorekraften T (denne findes med lidt trigonometri til at være TsinΘ). Da har altså Mg = N + TsinΘ og så isolerer du N.

Jeg tror ikke, at du skal begynde at blande kræfternes arbejde ind i denne opgave.


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.