Matematik

Ligning hjælp

01. oktober 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(1) Y = 3x + 6

(2) Y = - x + 2

Hjælp mig lige med at løse den med substitutions-metoden. Jeg har prøvet at lave den, så vil kigge efter jer og se om der er noget jeg kan gøre bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Indsæt Y fra den nederste ligning i den øverste.

Læg X til på begge sider af lighedstegnet.

Træk 6 fra på begge sider af lighedstegnet.

Divider på begge sider af lighedstegnet med koefficienten til X.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Åh -ja. Jeg glemte:

Indsæt den fundne værdi for X i den ene ligning, nemmest i den nederste, og regn Y ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af mathon

Det er ikke så kompliceret:

               3x + 6 = -x + 2

               4x = -4

               x = -1   indsat i    y = - x + 2
giver
              y = -(-1) + 2 = 3


Svar #4
01. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.