Matematik

Differentialregning

01. oktober 2013 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået en opgave om differentialregning, som lyder:

Bestem f'(x) for funktionerne

a) f(x) = 2x2

b) f(x) = -3x2

c) f(x) = 5x7

Jeg er helt blank på området, jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre. Er der nogle, der kan hjælpe mig i gang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2013 af mathon

brug
             (k • xn) '  =   k • n • xn-1


Svar #2
01. oktober 2013 af SofiaLassen (Slettet)

Hvad er k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af mathon

k er en koefficient


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2013 af mathon

eksempel
                   a)    
                              f(x) = 2x2

                              f '(x) = 2 • 2•x2-1  =  4x1  =  4x


Svar #5
01. oktober 2013 af SofiaLassen (Slettet)

Okay mange tak, nu forstår jeg det!

Har en anden opgave, der driller lidt:

Givet er funktionen: f(x) = 2x3+3x2-12x+5

a) Bestem funktionens ekstremaer vha. f'(x)

b) Lav kontrol vha. Maple

Hvordan skal jeg bestemme funktions ekstremaer vha. f'(x)???


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2013 af mathon


            f '(x)  =  (2x3) '  +  (3x2) '  -  (12x) '  +  (5) '  


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.