Matematik

Ligning

01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med dette? :)
 

Udtrykket f(x) er definere ved: f(x)=2/3x+5

Og så skal jeg løse ligningen med dette:

1/f(x)=2

Hvad bliver det og hvordan gør jeg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af mathon

 løs                f(x) = ((2/3)x+5) = (1/2)


Svar #2
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Det er da ikke det samme...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af mathon


              …det er lige netop, hvad det er   :-)
                  når
                            x ≠ -(15/2)


Svar #4
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Hvordan kan 1 som skulle divideres med 2/3x+5 rykkes over på højre side af lighedstegnet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2013 af mathon

                    1      
                   --- = 2          multiplicer med f(x)
                  f(x)    

                   
                   1 = 2f(x)

                   f(x) = (1/2)


 


Svar #6
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Giver ligningen så -4 1/4??


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2013 af mathon

             

                                               x = -63/4


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Er den oprindelige funktion

f(x) = (2/3)·x + 5

eller

f(x) = 2 / (3x+5)

?


Svar #9
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

f(x) = (2/3)·x + 5


Svar #10
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

#7

  Hvordan får du   x = -6 3/4?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Tak. Det er også det, der er antaget i udregningerne ovenfor.


Svar #12
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Men kan du skrive hele stykket med alle udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man skal løse ligningen

f(x) = 1/2, dvs.

(2/3)x + 5 = 1/2 . Træk 5 fra på hver side

(2/3)x = (1/2) - 5 = -9/2, og gang så med (3/2) på hver side

x = -(9/2)·(3/2) = -27/4 = -6 3/4


Svar #14
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)
Kan du også hjælpe med denne:

Løs med hensyn til R ligningen, så der forekommer højst en brøkstreg i facit.

1/R = 1/R1 + 1/R2


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Forlæng og sæt de to brøker på fælles brøkstreg, og inverter resultatet til sidst.


Svar #16
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det...


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.