Matematik

Matematik for 8. klasse

01. oktober 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hej

Min datter sidder fast i denne matematik opgave. Håber der er nogle, som kan hjælpe:

Opgave 1:

Et stearinlys på 20 cm har en brændetid på 6 timer og 30 minutter. Brændetiden er tiden, fra man tænder stearinlyset, til det slukkes ved stagen. Der er 16 cm tilbage af stearinlyset.

a) Hvor mange timer og minutter kan stearinlyset brænde endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor stor en brøkdel lysets længde på 16 cm er ud af de fulde 20 cm, og gang brændetiden for de 20 cm med den brøkdel.

(Du er 20 år og har en datter i 8. klasse?).


Svar #2
01. oktober 2013 af Chokokolade (Slettet)

Er det således?:

16/20 = 0,8

0,8 gange 6,5 = 5,2

Dvs. det tager 5 timer og 12 minutter?

Jeg er inde på min 20-årig datters bruger herinde på studieportalen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er sådan.


Svar #4
01. oktober 2013 af Chokokolade (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Svar #5
01. oktober 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan kan det kun tage 5 timer og 20 minutter at brænde 16 timers stearinlys, når det tager 6,5 timer at brænde 4 cm af stearinlyset?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du blander vist tingene sammen nu. Det er oplyst, at brændetiden for 20 cm lys er 6,5 timer. Et lys på 16 cm (ikke 16 timer) kan så brænde i 4/5 af den fulde tid.


Svar #7
01. oktober 2013 af Chokokolade (Slettet)

Dvs. vi har et stearinlys på 20 cm, som har en brændetid på 6 timer og 30 minutter. 

Dvs. vi skal finde ud af. hvor lang tid brændetiden for stearinlyset på 16 minutter er? Vi ved allerede at stearinlys på 20 cm tager 6,5 timer, og spørgsmålet er så hvor lang tid der går for et 16 centimeters stearinlys?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det drejer sig om lyset med en længde på 16 cm, ikke 16 minutter. Du roder rundt i oplysningerne.


Svar #9
01. oktober 2013 af Chokokolade (Slettet)

Tak igen :) Forstod opgaven lidt andeleredes derfor :) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Man kan også sige:

60 • 6,5 / 20 = 19,5 minutter pr. cm

16 • 19,5 = 312 minutter = 5 timer og 12 minutter


Skriv et svar til: Matematik for 8. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.