Matematik

Diff. ligning - at gøre prøve

02. oktober 2013 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har nogle problemer med at løse denne opg:

Vis ved at gøre prøve, at y(t) = (b/a)/1+c*e-b*t , hvor c er et tal, er en løsning til y' = y(b-ay) = ay((b/a)-y)

Jeg starter med at differentiere y(t) men skal man differentiere brøken vha. produktreglen eller skal man differentiere tælleren og derefter nævneren ? 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2013 af peter lind

Det første led er en konstant, så differentiationen af det giver 0


Svar #2
02. oktober 2013 af Kemi1996 (Slettet)

Okay og så differentierer man resten normalt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af peter lind

ja


Svar #4
02. oktober 2013 af Kemi1996 (Slettet)

Tak for svaret 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om den logistiske differentialligning, og løsningen skal skrives ordentligt med parenteser

y(t) = (b/a)/(1+c·e-bt)

Der er tale om at differentiere en kvotient eller en sammensat funktion.


Skriv et svar til: Diff. ligning - at gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.