Matematik

Determinering af vinkel mellem to vektorer

02. oktober 2013 af JB12523 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det der er skrevet med fed er fordi det er vektorer.

|a| = 6, |b| = 2 og a*b = 6 

a. beregn vinklen mellem a og b 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme igang med den her. Hverken geometrisk eller algebraisk håber i vil hjælpe.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for cosinus til vinklen v mellem to vektorer a og b:

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Indsæt de kendte størrelser og beregn cos(v). Beregn til sidst selve vinklen v .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af peter lind

brug a·b = |a||b|cos(v) hvor v er vinklen mellem vektorene


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

cos(v)=(a*b)/|a|*|b|

v = cos-1 ((a*b)/|a|*|b|)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal parentes omkring faktorerne i nævneren. Man benytter den fede gangeprik • for skalarprodukt mellem to vektorer, ikke gangetegnet * .


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

#4

Ja, du ret. Ren dovenskab :(. Håber OP kan forstå det stadigvæk eller har set formelen før


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Formlen står korrekt i #1 og #2.


Skriv et svar til: Determinering af vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.