Matematik

Andengradspolynomium

03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle ;-)

Nogen, som kan bruge at hjælpe mig med denne opgave? Eller i hvert fald hjælpe mig på vej med forslag

- Jeg har vedhæftet en fil med opgaverne.

På forhånd mange tak :-)

Vedhæftet fil: Bro.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af PeterValberg

du kender tre punkter på grafen for polynomiet (0,220) (1280,220) og (1280/2,80)

det første punkt (0,220) giver dig faktisk værdien for konstanten c

indsæt nu værdien for c og henholdsvis de to øvrige punkter i forskriften og 
bestem værdierne for a og b som to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af SuneChr

# 0

Du kan en anden gang selv søge på gamle besvarelser. Adam og Eva behøver ikke skabes flere gange.
ttp://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1372470


Svar #3
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg har fundet a værdien ved; solve(-140=a*(640-0)*(640-1280),a) = 0.000342 - Hvordan finder jeg så b værdien?


Svar #4
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Er forskriften og fremgangsmåden korrekt?

Vedhæftet fil:Bro.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af PeterValberg

Jeg får nu b = -0,4375

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

#5

Kan du fortælle mig hvordan du kommer frem til b-værdien? Altså udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2013 af PeterValberg

Den værdi, du har fundet for b er sådan set korrekt mht den numeriske værdi
fortegnet er bare smuttet for dig (grunden til at du får en værdi, der er en anelse
større end den, jeg har fundet, skyldes afrundninger i mellemregningerne)

Du ved, at x-koordinaten for en parabels toppunkt kan bestemmes som:

Xt = -b/(2a)

du kender x-koordinaten (1280/2), du kender a, så er det let at bestemme b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Ja, nu fik jeg den rigtige b værdi. Hvordan udregner jeg c-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2013 af PeterValberg

den er faktisk givet i opgaveteksten :-)
y-aksen ligger oveni den ene pylon og da wiren er fastgjort 220 m over havet
så må skæringspunktet med y-aksen være (0,220) dermed er c = 220

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
03. oktober 2013 af matematiklytter (Slettet)

Ja, okay. Kan se, at den minder meget om en tidligere opgave jeg har løst.

Men nu har jeg fundet forskriften; 

Det oplyses, at buelængden af grafen for en funktion f (x) i intervallet 1 2 [x1 ; x2] er givet ved ∫(1+(f'(x))^2 - altså det bestemte integrale med nedregrænse = x1 og øvregrænse = x2 - Hvilke grænser er det, som jeg så skal finde/aflæse? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal bestemme længden af kablet mellem de to pyloner. Så er det jo pylonernes x-koordinater, der skal benyttes som grænser.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

I øvrigt ser man af de tre punkter

(0,220) (1280,220) og (1280/2,80)

at f(x) -220 har rødder i 0 og 1280 og toppunkt i (1280/2 , 80-220) = (640 , -140) . Derfor har man

f(x) -220 = a·x·(x - 1280) 

og a findes så af

-140 = a·640·(-640) , dvs

a = 140/6402 


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet)

#10

Du skal bruge koordinater x1 = 0 og x2 = 1280


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.