Fysik

Bestemmelse af højden af en blydel

03. oktober 2013 af Juliecilia (Slettet)

Hej.

Har fået en opgave der lyder:

Et lod har tværsnitsarealet 6,0 cm2, og er 8,0 cm højt.
Loddets masse er 300 g, og loddet består neders af aluminium og øverst af bly.
Bestem højden af blydelen.

Er der nogen der kan forklare mig dette og hvordan man kommer frem til svaret? Skal have tekst med, er derfor nødt til at forstå hvad der bliver gjort og hvordan man kommer frem til svaret.

- Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

                hAl • G • ρAl + hPb • G • ρPb = m

                hAl • ρAl + hPb • ρPb = (8 cm) • (300 g) / (48 cm3)

                hAl • (2,70 g/cm3) + hPb • (11,34 g/cm3) = (8 cm) • (6,25 g/cm3)      skrevet i lettere notation uden enheder

                (8 - hPb)• 2,70  + hPb • 11,34 = 50       
hvoraf
                hPb = 3,29 cm

              

     

              


Svar #2
03. oktober 2013 af Juliecilia (Slettet)

Det forstår jeg intet af. Kan jeg få en forklaring eventuelt?


Svar #3
03. oktober 2013 af Juliecilia (Slettet)

Desuden bestemmer det vel heller ikke højden af blydelen?  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af mathon

                 aluminiummasse              blymasse           totalmasse

                hAl • G • ρAl      +      hPb • G • ρPb   =     m


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af mathon

                (8 - hPb)• 2,70  + hPb • 11,34 = 50       
hvoraf
                hPb = (355/108) cm     eksakt


Skriv et svar til: Bestemmelse af højden af en blydel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.