Fysik

Fysik opg. 1.13

03. oktober 2013 af Mads321123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har en fysik opgave jeg bare ikke kan løse.

Den lyder sådan her:

Fra en sø pumpes vand op i et cylinderisk formet vandtårn. Højdeforskellen mellem vandoverfladen på søen og indløbet øverst i vandtårnet er 40m.

Vantårnets invdendige diameter er 20m, og dets indvendige højde er 8m. Det tager et døgn at fylde det tomme vantårn med vand.

a) Hvor stor er massen af vandet i det helt fyldte tårn?

b) Hvor meget energi skal man bruge på at fylde vandtårnet?

c) Hvor meget energi bruges der pr. tidsenhed på at fylde vandtårnet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon

a)   Brug rumfangsformlen for en cylinder
b)   Brug E = m•g•h
c)   Du har energien og tiden,   P = E/t


Svar #2
03. oktober 2013 af Mads321123 (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vandet skal løftes h = 40m .


Skriv et svar til: Fysik opg. 1.13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.