Matematik

Isoleringsmateriale og Lambda værdi

04. oktober 2013 af MalcoP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lidt fast i denne opgave, og har desperat brug for en smule hjælp. Jeg bruger nSpire til at løse opgaven. 

For et isoleringsmateriale benytter man udover k-værdien også den såkaldte Lambda-værdi. Der gælder Lambda = k * h hvor h er isoleringsmaterialets tykkelse. For en bestemt type mineraluld er lambda-værdien 0,04 

a) Beregn k-værdien for 50 mm = 0,050m tyk mineraluld 

Det har jeg gjort ved at at sige k = lambda / h (byttet om på lambda og k og ændret fortegn)

b) Beregn effekttabet gennem 130m2 af dette isoleringsmateriale, når temperaturforskellen mellem de to sider er 11 C og tykkelsen er 0,05m. Hvad sker der med effekttabet hvis der efterisoleres med yderligere 100 mm = 0,100m mineraluld? 

Det er ved b jeg sidder en smule fast, så hvis en venlig sjæl kunne hjælpe ville det være dejligt! :-) 


Svar #1
04. oktober 2013 af MalcoP (Slettet)

Lambda = λ 

Kunne ikke lige lavet tegnet :-P


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Slettet


Svar #3
04. oktober 2013 af MalcoP (Slettet)

#2
Øhh? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af hesch (Slettet)

b) Beregn effekttabet gennem 130m2 af dette isoleringsmateriale, når temperaturforskellen mellem de to sider er 11 C og tykkelsen er 0,05m. Hvad sker der med effekttabet hvis der efterisoleres med yderligere 100 mm = 0,100m mineraluld? 

λ har enheden: W/mK = Wm/m2K

Så effekttabet  P = 0,04Wm/m2*K  * 130m2 * 11K / 0,05m = 1144W

Besvar selv sidste spørgsmål.


Skriv et svar til: Isoleringsmateriale og Lambda værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.