Matematik

eksakte værdier og blandede tal

06. oktober 2013 af phie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

jeg er usikker på om eksakte værdier kan skrives som blandede tal. eks:

-24=8x+11

Hvad er resultatet af x i eksakt værdi? 

kan man overhovedet brue blandede tal som en eksakt værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2013 af SuneChr

Et blandet tal er altid helt præcis. Det kan gøres til en uægte brøk, hvor tæller > nævner, og er et rationalt tal, som også er helt præcis. I tilfælde, hvor det blandede tal er f.eks. 11/3 = 4/3 og omskrives til decimalbrøk
1,33....  er det blandede tal præcis, men decimalbrøken upræcis. Man kan så diskutere graden af
præcished, når man skelner mellem  1,3   1,33   1,333   1,33...........

x = - 35/8 = - 43/8  præcis. ( Kan for øvrigt også skrives præcis som decimalbrøk  - 4,375 )


Skriv et svar til: eksakte værdier og blandede tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.