Kemi

Opløseligheden!

06. oktober 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey har vedhæftet et billede af en opgave i kemi! jeg er helt blank på hvordan jeg skal lave den? Nogle der har et bud eller 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

M(CuBr) = 143.45 g/mol

                                                           [Cu+] • [Br-] = 1,0·10-9 M2

den ringe mængde tilsætning af  CuBr har ingen nævneværdig indflydelse på [Br-] hvorfor den regnes til
0,1 M

                                                          [Cu+] • (0,1 M) = 1,0·10-9 M2

                                                          [CuBr] =  [Cu+] = (1,0·10-9 M2) / (0,1 M) = 1,0·10-8 M
 

opløseligheden af CuBr i en 0,10 M opløsning af NaBr
er således
                                                         1,0·10-8 mol/L = (1,0·10-8 mol/L) · (143.45 g/mol) = 1,435·10-6 g/L =

                                                                                                                                       1,435·10-3 mg/L


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2013 af mathon


Skriv et svar til: Opløseligheden!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.