Matematik

Integraler

06. oktober 2013 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et spørgsmål til følgende opgave. Der er en graf som skærer x-aksen i 4 punkter. Det er i punkterne -3, 2, 4 og 8 (Der er ikke opgivet nogen funktion!)

Punktmængden -3; 2 har arealet M1, som er 20 (på grafen ligger M1 under x-aksen. den er negativ)

Punktmængden 2; 4 har arealet M2, som 1 (på grafen ligger M2 over x-aksen. den er positiv)

Punktmængden 4; 8 har arealet M3, som er 10 (på grafen ligger M3 under x-aksen. den er negativ)

1. Nu skal jeg finde ud af integralet i punktmængden -3; 2. Jeg mener den er -20, fordi grafen ligger under x-aksen. OK

2. Jeg skal finde integralet i punktmængden 2; 4. Jeg mener at den også er 1, fordi grafen ligger over x-aksen. OK

3. Her er problemet. integralet i punktmængden 4;8 mener jeg burde være -10. Men den burde være -19. hvorfor? jeg kan se noget med 1-20=-19, men hvorfor?


Svar #1
06. oktober 2013 af Gandhara (Slettet)

Løst


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af SuneChr

1)  korrekt
2)  korrekt
3)  48 = - 10
    M2 ∩ M3 = (4 ; 0)


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.