Fysik

fysik spørgsmål

07. oktober 2013 af 1256m (Slettet)

hej er der nogen der kan hjælpe mig med nogle fysik spørgsmål

(Ø2.20) = Hvor meget varme skal vi tilføre for at smelte 25,0 kg is ved oC ?

(Ø2.21) = Hvor meget varme skal vi tilføre for at fordampe 3,5 g flydende N2 ved kogepunktet?

Hvor meget varme skal vi tilføre for at smelte 8,7 mg aluminium?

(Ø2.22) = Vi smelter en del af en stor isklump (0 grader) på 6,7 kg ved at tilføre en varme på 1,0 MJ.

Hvor stor en ismasse er tilbage

(Ø2.23) = Ved hjælp af en dyppekager opvarmer vi vand til 100 oC i en termobeholder. Vi lader dyppekogen være tændt, hvorved der fordamper noget vand. Dyppekogeren har en effekt på 350 W.

Beregn massen af den mængde vand, der fordamper på

(Ø2.24) = 25,0 g is ved – 16,0 grader skal opvarmes til 5,0 grader

Hvor meget energi skal der tilføres?

(Husk, at der er tre processer.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionerne for smeltevarme og fordampningsvarme. Har du slet ingen bud på nogle af spørgsmålene? Nogle af spørgsmålene er ufuldstændigt formuleret.


Svar #2
08. oktober 2013 af 1256m (Slettet)

jeg har en ide, men jeg har rigtig svært med at gå i gang, det første gang jeg får noget om smeltevarme og fordampningsvarme, og jeg har svært ved at forstår det :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke ved smeltevarme og fordampningsvarme?


Svar #4
08. oktober 2013 af 1256m (Slettet)

hvad for nogle formler jeg skal bruger og sådan noget


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den specifikke smeltevarme angiver den mængde energi, der skal tilføres pr masseenhed for at smelte stoffet ved smeltepunktet.


Skriv et svar til: fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.