Matematik

Find alle 3 rødder i et polynomie

07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude! Har nogle seriøse problemer med B5, ved ikke hvordan jeg skal finde de 3 rødder og forklare hvordan jeg gjorde :( hjælp. Hvilken formel skal jeg have fat i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

B5

Polynomiet er f(x) = x3 + 5x2 -2x -24. Der står i opgaven, at man skal benytte lommeregner. Følg opgavens vejledning.

Hvis man kan gætte en simpel rod r , kan man ved at dividere polynomiet med (x-r) reducere problemet til at finde rødder i et 2.-gradspolynomium.

Mulige rationale rødder vil være heltallige og skal søges blandt divisorerne i konstantleddet.


Svar #2
07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet)

Det er ikke nok hjælp :( ellers tusinde tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man går ud fra, at du ved, hvordan man løser en ligning ved at bruge lommeregneren. Ellers følg den resterende hjælp i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af peter lind

Hvis der er en simpel rod. skal den gå op i konstantleddet. Mulighederne er så ±1, ±2, ±3, ±4, ±6, ... ± 24


Svar #5
07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet)

Det du siger er at jeg skal lave det om til en andengradspolynomie ved at dividere med x på begge sider også regne de 2 rødder der er ved at finde diskriminanten og bruge formlen x=(b^2-+√d)/2*a


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2013 af oppenede

#5 Det vil være hul i hovedet, da opgaven er simplere end det, da du må bruge lommeregner. Indtast solve(x3+....=0,x) på dit CAS-tool, hvis ikke syntaxen er anderledes..


Svar #7
07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet)

den giver svaret x=-4 or x=-3 x=2, er det så de tre rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg skrev, at hvis r er en rod, kan man reducere polynomiet ved at dividere f(x) med (x-r) . Læs i det mindste, hvad der bliver skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Svar #10
07. oktober 2013 af Marcdog3 (Slettet)

#8 

Jeg læser det, misforstod bare :-( 

#alle

tusinde tak for hjælpen, i er nogle champs! :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2013 af oppenede

#7 hvis du er i tvivl om du har fundet en rod, så regn f(2) ud og se at det giver 0 og dermed er en rod.


Skriv et svar til: Find alle 3 rødder i et polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.