Matematik

Reduktion af matematisk stykke

08. oktober 2013 af chridsdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen,

I min matematikaflevering er jeg kommet til et stykke som jeg ikke helt kan finde ud af at reducere.

Stykket det drejer sig om er;

(2/3) a - (1/6) a

Hvad er det for nogle regneregler jeg skal hive fat i her? Det der forvirre mig er, de to a'er som er inde i stykket.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du skal lære at regne med brøker.

2/3 a - 1/6 a =

(2/3 - 1/6) a =

(4/6 - 1/6) a =

3/6 a =

1/2 a


Svar #2
08. oktober 2013 af chridsdk (Slettet)

Så man skal bare ignorere de a, som der står efter 2/3 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Nej, du sætter a udenfor parentes.


Svar #4
08. oktober 2013 af chridsdk (Slettet)

Det giver selvfølgelig god mening nu. Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Reduktion af matematisk stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.