Matematik

Bestem en ligning for en linje når vi har 4 punkter.

08. oktober 2013 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: C-niveau

har brug for lidt hjælp til denne,

Ligning skal findes når den går igennem punkterne (-2,2) og (2,10)

samme med punkterne (3,-5) og (1,3).

også skal k sættet beregnes.

nogle der har nogle foreslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af SuneChr

Er det to linjer, i planen, hvor den ene går igennem (- 2 ; 2) og (2 ; 10) og
den anden igennem (3 ; - 5) og (1 ; 3) , og hvor man skal
finde de to linjers skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af mathon

topunktsformlen

                       y - y1      y2 - y1
                      ------- =   --------  =  a
                      x - x1      x2 - x1                            x ≠ x1 ≠ x2

                     y - y1 = a(x - x1)

                     y = ax + (y1-ax1)


Svar #3
08. oktober 2013 af Fleakeren (Slettet)

1# det er 2 ligninger for de linjer der går gennem de punkter man skal finde og beregne ksættet med gætter jeg på.

 2# a(-2,2)/(2-10) for punkterne (-2,2) og (2,10)

og b = y1-ax1 for punkterne (-3,5) og (1,-3)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#3

for at finde ligningen gennem de to punkter (x1, y1) og (x2, y2) skal du føsrt beregne hældningen a

     a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

og indsæt dernæst denne i ligningen

     y = a·(x - x1) + y1


Svar #5
08. oktober 2013 af Fleakeren (Slettet)

4# a = 8

men i din formel er x1/y1 så x2 og y2 pga. y og x eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af mathon

#2
 

topunktsformlen

                            y2 - y1     10 - 2      8
                      a = ------- =  --------- = ---- = 2
                           x2 - x1     2 - (-2)     4                 

                    

                      y = ax + (y1-ax1)

                      y = 2x + (2-2•(-2))

                      y = 2x + 6


Skriv et svar til: Bestem en ligning for en linje når vi har 4 punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.