Matematik

Linjer i rummet

08. oktober 2013 af NLFrauenfelder (Slettet) - Niveau: A-niveau

To linjer l og m i rummet er bestemt ved 

l: (x,y,z) = (0,1,6)+t(-3,1,2)

m: (x,y,z) = (9,1,7)+s(3,2,5)

Det oplyses, at l og m skærer hinanden i et punkt P. 

a) Bestem den spidse vinkel mellem l og m.

Kunne godt tænke mig, at finde ud af om man kan regne det uden brug af lommeregner. ? 

Dette er så desuden mit sidste spørgsmål i dag, for så kan jeg aflevere min opgave for denne måned :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen mellem de to linier findes som den spidse vinkel mellem de to liniers retningsvektorer. Disse aflæses af parameterfremstillingerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

a)

     tjek først om z-koordinaterne er ens,
     for hvis der er ens, så er de to linjer enten parallele eller sammenfaldene.

     cos(u) = (r1 r2) / (|r1|·|r2|)

     hvor r1 er en retningsvektor til den ene linje, r2 er en retningsvektor til den anden linje, og u er vinklen


Svar #3
08. oktober 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Tak for hjælpen ;) 


Skriv et svar til: Linjer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.