Matematik

Forskrift for funktion

08. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, har brug for lidt hjælp til opgaven herunder :)

Omsætningen i en virksomhed var 942.000 kr. i år 2000. Omsætningen er siden faldet med 2,4% om året.

a) bestem forskriften for funktionen f, der angiver omsætningen x år efter år 2000.

b) i hvilket år forventes omsætningen at komme under 700.000 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

a)
     der er tale om en eksponentiel sammenhæng

     f(x) = 942.000·(1-0,024)x

b)

     sæt f(x) = 700.000 og isoler x


Svar #2
08. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet)

blir det så log(942.000) * log(1-0,024)^x

f(700000) = 5,974*(-1,619)+x

eller er det helt ved siden af ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

   f(x) = 700.000 = 942.000·0,976x

   700.000 / 942.000 = 0,976x

.. logaritmer nu på begge sider og benyt en kendt logaritmeregneregel og isoler x   


Skriv et svar til: Forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.