Matematik

Matematik hælp - cosinus

08. oktober 2013 af NiBaSi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, er stødt på denne opgave, som jeg er lidt i tvivl om. nogle der kan hjælpe??

I trekant ABC gælder |BC| = 2|AB| og |AC| = 5/2 |AB|.
a) Bestem cos. C
b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en cosinusrelation. man kender alle tre siders længder med den ene side som længdeenhed.

Beregn arealet, idet man benytter siden c = |AB| som længdeenhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af mathon

b = 2,5c    a = 2c

                                 a2 + b2 - c2    (2c)2 + (2,5c)2 - c2    (4 + 6,25 - 1)•c2   9,25
                  cos(C) = --------------  = -----------------------  = ------------------ =    ------ = 0,925
                                  2 • a • b          2 • (2c) • (2,5c)          2 • 5 • c2             10

                  T = (1/2) • a • b • sin(c) = (1/2) • a • b • √(1 - cos2(C)) = (1/2) • (2c) • (2,5c) • √(1 - 0,9252) =

                                                                                                                               2,5•√(1 - 0,9252)•c2


Svar #3
08. oktober 2013 af NiBaSi (Slettet)

tak for det :)


Skriv et svar til: Matematik hælp - cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.