Matematik

Projektionen af vektor a på c

08. oktober 2013 af Steffen22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad der være givet tre vektorer a,b og c. Hvor |a|=2, |b|=3, a•b=0 og c=a+b

Bestem projektionen af vekrot a på c


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionen for den projicerede vektor

ac = (ac/|c|) c/|c|

Udtryk vektor c ved a og b . Man har

|c|2 = (a+b)2 = |a|2 + |b|2 + 2ab = |a|2 + |b|2 , og

ac = a•(a+b) = |a|2 + ab = |a|2


Skriv et svar til: Projektionen af vektor a på c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.