Matematik

Proportionalitet!

08. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

HJÆÆÆÆLP!

Jeg har fuldstædig glemt alt om proportionalitet og jeg har en opgave der lyder følgende:

tegn grafen for funktionen med regneforskriften y=3,2x

Betyder det at y = 3,2? og vi mangler x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

du skal ikke identificere punkter på grafen :)

3,2 er hældningen
    ... dvs. for hver gang du går 1 ud af x-aksen går du 3,2 op af y-aksen


Svar #2
08. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår slet ikke hvad jeg skal så :-O
Hvordan finder jeg ud af hvordan jeg laver den graf? 


Svar #3
08. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nåååår på den måde!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

for hver enhed man går hen af x-aksen, går man hældningen a op af y-aksen


Svar #5
08. oktober 2013 af Manu0407 (Slettet)

Men så står der bagefter at jeg skal angive proportionalitetsfaktoren? Gør man ikke det ud fra formlen k=y/x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#5

     jo


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2013 af Chrystine (Slettet)

Generelt råd:
#2 Når du er usikker på, hvordan en graf skal tegnes,
så find støttepunkter!  

Lav et sildeben: Vælg selv nogle x-værdier, sæt dem ind i formlen og udregn dermed de tilhørerende y-værdier.

Tegn koordinatsystem og sæt krydser i de (x,y)-værdier, du har beregnet.
Se om krydserne ligger i et mønster, for eksempel på en ret linje.
(Overvej om det giver mening i forhold til det, du har lært, forskrift for ret linje, mm.)


Skriv et svar til: Proportionalitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.