Debat

Den software vi bruger i gymnasiet

09. oktober 2013 af Oleull (Slettet) - Niveau: C-niveau

Som mange af jer sikkert ved, kan man få brug for meget ny software i gymnasiet. Jeg har et stykke tid undret mig over hvorfor der ikke findes en liste over størstedelen af de programmer - så vi har en chance for at lære dem alle at kende, og ikke må nøjes med den halvdel vi har hørt om rundt omkring.

Jeg er begyndt at lave en hjemmeside med sådan en liste:

http://gymsoftware.dk

Jeg ville egentlig bare høre om i mener det kan bruges? Hvis nok personer syntes om ideen, skal jeg nok gøre hjemmesiden noget større...


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af SuhrB (Slettet)

Kan ikke se behovet hvis jeg må være ærlig.

Det eneste nye software i min gymnasietid var mathcad.

Svar #2
21. oktober 2013 af Oleull (Slettet)

Har du slet ikke brugt:

Graph?

Geogebra?

et eller andet CAS program?

og det kan selvfølgelig være at du også brugte dropbox eller lignende til at sikre dine filer før du startede på gymnasiet, men der er mange som ikke kender til det. 

ellers er der en del programmer der kan være en utrolig hjælp til at lave mindmaps, eller tegne molekyler (alt efter hvilken linie man går på)

og tusind tak for at du er ærlig. jeg sætter pris på det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af SuhrB (Slettet)

Nej det har jeg ikke. MathCad kan løse alt pensum kræver. Og så tvivler jeg lidt på TI-nspire, har flere bruger i de danske gymnasier end f.eks. MathCad eller Mapple.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2013 af Walras

Da jeg gik i gymnasiet for 5 år siden, brugte vi en TI-89 i matematik. Men selv den var da på mange måder fuldstændig unødvendig i gymnasiet. Hvad er der galt i at regne de små regnestykker i hånden?

Og hvis det endelig skal være, kan man da nøjes med at lære et tilfældigt tegneprogram til at lave mindmaps, tegne molekyler, spiltræer og så videre. Man behøver da ikke være IT-nørd for at gå i gymnasiet.

Hvis man laver bare lidt matematik og skal på universitetet bagefter, vil det dog være en fordel at gå i gang med at lære LaTeX så tidligt som muligt. 


Skriv et svar til: Den software vi bruger i gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.