Fysik

Fysik + musik = hjælp mig

09. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Røret er som nævnt åbent i begge ender, idet man blæser skråt ned imod et stort åbent hul (mundstykke-hullet til venstre).

Længden af røret er 60cm = 0,60 m, fra hullet og til enden af fløjten til højre.

Beregn f1, f2, og f3, når alle huller, bortset fra mundstykkehullet,  er lukkede.

For at kunne spille toner derimellem, har man boret huller, der kan åbnes/lukkes med et indviklet klapsystem.

Hvis et hul er åbent foregår svingningen kun i den del af røret, der ligger imellem mundstykkehullet og det første åbne hul.

Hvilke toner kan man spille, hvis man åbner et hul 50 cm fra mundstykkehullet?

Hvor langt fra mundstykkehullet skal man bore et hul, hvis man ønsker at kunne spille tonen a = 440 Hz

-------------------------

En forklaring eller en formel ville være til en stor hjælp


Svar #1
09. oktober 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Fysik + musik = hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.