Matematik

Bestem f´(x)

09. oktober 2013 af harezz (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x+(16)/(x)    -->    x>0    

Hvordan vil i finde f´(x) i sådan en opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

benyt
           (xn)' = n·xn-1     hvor n er helt tal

             


Svar #2
09. oktober 2013 af harezz (Slettet)

Har nogenlunde styr på det i en "normal" forskrift men hvordan gør man når det er brøker som i 16/x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

          (n/x)' = n·(1/x)' = n·(-1/x2)      


Svar #4
09. oktober 2013 af harezz (Slettet)

kan dette passe ? --> f´(x)=1-(16/x^2)


Svar #5
09. oktober 2013 af harezz (Slettet)

eller -16/x^2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

           svaret i #4 er korrekt :)


Skriv et svar til: Bestem f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.