Matematik

Ligning

09. oktober 2013 af Beheeeu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten for  f(x) = 3x3− 6 i punktet P(2,18).

 ^Nogle der kan fortælle mig hvad der skal ske i denne opgave? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 2. Bereng f '(2) og indsæt i tangentligningen.


Svar #2
09. oktober 2013 af Beheeeu (Slettet)

#1
 

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 2. Bereng f '(2) og indsæt i tangentligningen.

Er ikke sikker på at jeg forstår..


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bereng --> Beregn (i #1).

I tangentligningen indgår de tre talværdier x0, f(x0) og f '(x0) . Her er x0 = 2, og f(x0) = f(2) er oplyst i opgaven. Man skal så yderligere beregne værdien f '(x0) = f '(2) for at kunne opskrive tangentligningen. Man skal med andre ord differentiere funktionen f(x) og indsætte x = 2 i forskriften for den afledede funktion.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.