Kemi
Kemi Vigtigt...
27. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej alle sammen. Er der ikke nogle som vil hjælpe mig med denne opgave, har siddet en time med den, og jeg kan ikke finde ud af den...
Lyder sådan:
En opløsning af HNO3 har rumfanget 500 mL og koncentrationen 0,30 mol/L
a) Beregn opløsningens PH??
Opløsningen fortyndes nu med 9,5 L rent vand, så den i alt fylder 10,0 L.
b) Beregn PH for denne opløsning???
Håber på et postiv svar..
Lyder sådan:
En opløsning af HNO3 har rumfanget 500 mL og koncentrationen 0,30 mol/L
a) Beregn opløsningens PH??
Opløsningen fortyndes nu med 9,5 L rent vand, så den i alt fylder 10,0 L.
b) Beregn PH for denne opløsning???
Håber på et postiv svar..
Svar #1
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Ja...den opgave kan jeg godt hjælpe dig med!
a) HNO3 er en stærk syre, så du skal bruge formlen -log c(H3O+)
Da en stærk syre altid vil reagere fuldstændigt er c(H3O+) = c(HNO3)
altså 0,30 M
pH = -log 0,30 M = 0,52
b)Da opløsningen fortyndes bliver HNO3 koncentrationen mindre. Så du må først finde stofmængden:
n(HNO3) = c(HNO3) x V = 0,30 M x 0,5 L = 0,15 mol
Koncentrationen i b) er derfor:
c = n/V = 0,15 mol/ 10 L = 0,015 M
Og så er det bare at sætte ind i formlen: pH = -log c(H3O+) = -log 0,015 M = 1,82
a) HNO3 er en stærk syre, så du skal bruge formlen -log c(H3O+)
Da en stærk syre altid vil reagere fuldstændigt er c(H3O+) = c(HNO3)
altså 0,30 M
pH = -log 0,30 M = 0,52
b)Da opløsningen fortyndes bliver HNO3 koncentrationen mindre. Så du må først finde stofmængden:
n(HNO3) = c(HNO3) x V = 0,30 M x 0,5 L = 0,15 mol
Koncentrationen i b) er derfor:
c = n/V = 0,15 mol/ 10 L = 0,015 M
Og så er det bare at sætte ind i formlen: pH = -log c(H3O+) = -log 0,015 M = 1,82
Svar #2
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
a) Da HNO3 deles (fuldstændigt) i ionerne H+ og NO3- er der lige så mange H+ som der var HNO3, altså 0,30 mol/L. pH er bestemt som:
pH = -log([H+]) skal der bare indsættes dette tal, pH = - log(0,30)
b) Da der er 0,30 mol/L, må dere være 0,15 mol i 500 mL, du kan så finde koncentrationen af H+ i den nye opløsning:
[H+] = 0,15 mol / 10 L = 0,015 mol/L.
Indsæt selv tallet i pH "formlen"
pH = -log([H+]) skal der bare indsættes dette tal, pH = - log(0,30)
b) Da der er 0,30 mol/L, må dere være 0,15 mol i 500 mL, du kan så finde koncentrationen af H+ i den nye opløsning:
[H+] = 0,15 mol / 10 L = 0,015 mol/L.
Indsæt selv tallet i pH "formlen"
Skriv et svar til: Kemi Vigtigt...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
