Matematik

Differentialregning

12. oktober 2013 af heidihallum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået nedenstående opgave for som aflevering, og til det ville jeg egentlig bare høre om den var udregnet korrekt:

Udregning af funktionstilvæksten ?y, når f(x)=2x^2-x og x0=3  og :

For at udregne funktionstilvæksten ?y, bruger vi følgende ligning: ?y=f(x0+h) - f(x0)

Vi indsætter vores givne værdier i ligningen:

?y = f(3+h) - f(3)

Hertil finder vi værdien for f(3+h):

f(3+h) = 2(3+h)^2 - (3+h)^2 = (6+2h)^2 - (3+h)^2

Herefter reducerer vi udtrykket:

(6+2h)^2 - (3+h)^2 = (36+24h+2h^2)

Funktionstilvæksten er derfor:

?y =  f(3+h) - f(3) = (36+24h+2h^2) - (3)

<=> ?y = 2h^2 + 24h + 33


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2013 af SuneChr


Svar #2
12. oktober 2013 af heidihallum (Slettet)

Tak for svar - men kan du ikke prøve at forklare hvad det er du har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2013 af SuneChr

Definition



kaldes tilvæksten af f med udgangspunkt x = x0 .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.