Matematik

Hvad gør jeg forkert?

12. oktober 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen,

Jeg får givet følgende funktion, som beskriver en kiles overflade udtrykt ved x:

O(x)=x* kvadratrodenaf (x^2 +40000/x^4) +x^2 +400/x.

Hvor jeg så skal bestemme x, sådan så kilens overflade bliver mindst mulig, idet 0<x10.

Jeg har defineret funktionen på wordmat, derefter løser f'(x)=0(optimering). Men der står, at ligningen ingen løsninger har for alle inden for R for variabel x.  Jeg er meget sikker på at denne måde er rigtig?? Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af peter lind

Det må betyde at funktionen er monoton. Så findes det x, der giver den mindste værdi på randen af definitionsområdet


Svar #2
12. oktober 2013 af Miebendixh (Slettet)

Betyder det, at jeg ikke kan lave opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2013 af peter lind

Det kan du sandelig godt. Du skal blot se efter hvilken af de 2 x værdier på randen, der giver det mindste tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen O(x) som den er defineret i #0 har et nydeligt minimum i intervallet ]5,51 ; 5,53[ , tæt ved x = 5,520 , med minmumsværdi O(5,520) = 150,275426 .

O(x) = x·√(x2+(40000/x4)) + x2 + (400/x) .


Svar #5
13. oktober 2013 af Miebendixh (Slettet)

Men hvordan kan man løse den udlukkende ved brug af wordmath? :( Det jeg havde gjort er at løse O'(x)=0. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5 Og det er netop den ligning, der skal løses. Du må ikke have gjort det korrekt.

Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.