Matematik
Ligning...!
02. november 2005 af
KennethC (Slettet)
Hey.. har siddet og kigget på denne Potensligning et stykke tid men kan ikke lige finde ud af, hvordan jeg skal gribe den an?
Et supermarked sælger vin af en bestemt type. Der er konstateret følgende sammenhæng:
Efterspurgt mængde x 1 4
(1000 liter pr. uge)
Pris f(x) (kr. pr. liter 60 30
Det antages, at prisen f(x)angivet i kr. pr. liter er bestemt ved f(x)=b*x^a , x>0
hvor x er den efterspurgte mængde, målt i 1000 liter pr. uge.
Bestem a og b???
På forhånd TAK
Et supermarked sælger vin af en bestemt type. Der er konstateret følgende sammenhæng:
Efterspurgt mængde x 1 4
(1000 liter pr. uge)
Pris f(x) (kr. pr. liter 60 30
Det antages, at prisen f(x)angivet i kr. pr. liter er bestemt ved f(x)=b*x^a , x>0
hvor x er den efterspurgte mængde, målt i 1000 liter pr. uge.
Bestem a og b???
På forhånd TAK
Svar #1
02. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Til bestemmelse af a skal du bruge 2 datasæt, dvs. 2 priser og 2 voluminer.
a=(x1-x2)'te rod af y1/y2
Til b skal du dog kun bruge ét datasæt
b = y/(a^x)
a=(x1-x2)'te rod af y1/y2
Til b skal du dog kun bruge ét datasæt
b = y/(a^x)
Svar #3
02. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Direkte fra min kursusopgave om astronomi:
"... Konstanten a kan fås ved betragtning af forskriften for funktionen
y1=b*a^x1
y2=b*a^x2
Hvor x og y naturligvis kan være to tilfældige datasæt (y1 hører til x1 og y2 til x2).
Vi kan nu reducere udtrykket:
a^(x1-x2)=y1/y2
<=>
a=(x1-x2)'te rod af y1/y2 ..."
Og b er der ikke andet til.
Er der noget specefikt, du vil have udredet?
"... Konstanten a kan fås ved betragtning af forskriften for funktionen
y1=b*a^x1
y2=b*a^x2
Hvor x og y naturligvis kan være to tilfældige datasæt (y1 hører til x1 og y2 til x2).
Vi kan nu reducere udtrykket:
a^(x1-x2)=y1/y2
<=>
a=(x1-x2)'te rod af y1/y2 ..."
Og b er der ikke andet til.
Er der noget specefikt, du vil have udredet?
Skriv et svar til: Ligning...!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
