Kemi

mængde varme tilsat

14. oktober 2013 af science1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har følgende spørgsmål:

Calculate the amount of heat you need to raise the temperature of 100 g of liquid water by 2.4 degrees. Molar heat capacity of liquid water is 75,29 J K-1mol-1 , MW H2O = 17 g/mol.

og ligningen q=m*c. jeg er ret usikker på hvilke tal jeg skal bruge hvor. hvis jeg taster 75,29 ind som c får jeg et forkert resulat :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2013 af sappr (Slettet)

Du har 100g og din varmekapacitet er molær.

Du skal enten regne de 100 gram om til mol eller din varmekapacitet om til masse.


Svar #2
14. oktober 2013 af science1 (Slettet)

kan du fortælle mig hvordan jeg gør begge dele så jeg har det til en anden gang? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2013 af sappr (Slettet)

Ehh.. ja. 100g vand (17 g/mol) --> 100/17 mol vand.

C(molær) = 75,29 (J / (K*mol)) --> C(masse) = 75,29/17 (J / (K*g)) 

Når du så regner Q ud finder du ud af den energi du skal tilføre for at få vandet til at stige 1 grad. (Så skal det ganges med 2,4) 


Svar #4
14. oktober 2013 af science1 (Slettet)

ikke nødvendigvis regne det ud, bare sige hvordan jeg gør det


Svar #5
14. oktober 2013 af science1 (Slettet)

tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. oktober 2013 af mathon


                               q = (0,100 kg) • c • (2,4 K)

c = (75,29 J/(mol·K)) / (17 g/mol) • (1000 g/kg) = 4428,82 J/(kg·K) = 4,42882 kJ/(kg·K)

                               q = (0,100 kg) • (4,42882 kJ/(kg·K)) • (2,4 K)


Skriv et svar til: mængde varme tilsat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.