Fysik

densitet

15. oktober 2013 af sasposa (Slettet)

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med at beregne den nødvendige mængde af calcium carbonat i 1 m^3 vand for at få en densitet på 1,1 kg/m^3.? Og eventuelt selve beregningen af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af peter lind

Hvis man går ud fra at vandet har samme rumfang før og efter tilsætning af calciumcarbonat er det 0,1 kg, hvis rumfanget bliver noget andet må du finde frem til hvad det bliver. I en opløsning an du ikke bare regne med at rumfangene skal adderes


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2013 af Jonnot (Slettet)

#1 skal man ikke også tage den fortrængte mængde vand, fra calcium med i beregningerne? jeg ville prøve at sætte to ligninger med 2 ubekendte med, der er mængden i % af vand og calcium, så ligningerne hedder

1.1=1*x1+2.71*x2

1=x1+x2

så er x1 mængden af vand og x2 mængden af calcium carbonat, 2.71 er massefylden for  calciumcarbonat.

det får jeg så til:

x1 = 0.94 = 94 %

x2 = 0.06 = 6 %

dette er dog med en lidt grov afrunding


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af peter lind

Det er den måde man vil udregne det på, hvis rumfangene af vand og calciumcarbonat bare an adderes. Som nævnt er det ikke sikkert at de an det. Som regel bliver rumfanget noget mindre


Svar #4
16. oktober 2013 af sasposa (Slettet)

Vil det så sige, at der skal 60 liter calciumcarbonat til 940 liter vand?

Svar #5
16. oktober 2013 af sasposa (Slettet)

Hvor de 60 liter så svarer til 60/2,7= 22,2 kg calciumcarbonat til 940 liter vand?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2013 af peter lind

#4 Ja

#5    Masse = massefylde*rumfang  pas på enhederne


Svar #7
17. oktober 2013 af sasposa (Slettet)

Men kan man ikke sige at det er 22,2 kg ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2013 af peter lind

Nej se #6 og sammenlign med hvad du gør i #5


Svar #9
18. oktober 2013 af sasposa (Slettet)

Er det så 2700 kg/ m^3 * 0,06 m^3= 162 kg calciumcarbonat til 940 liter vand?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2013 af peter lind

Metoden er rigtig. Jeg har ikke kontrolleret tallene


Svar #11
18. oktober 2013 af sasposa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.