Matematik

Potens funktion opgave

15. oktober 2013 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lige startet på A niveau, og er lidt rusten. Hvordan skal jeg - uden midler - løse denne?

Funktionen f(x) = b*x^2 opfylder at  f(2) = 2 og f(4) = 16
Bestem a og b

Ehm, så vi ved at f(2) = b*2^a   = 2 

og f(4) = b*4^a = 16

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af peter lind

Del den første ligning op i den anden ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Funktionen må være

f(x) = b·xa , ikke b·x2 .


Svar #3
15. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

Ja selvfølgelig andersen. 

Hvad mener du peter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Divider ligningen

b·4a = 16

med ligningen

b·2a = 2

så man får

4a / 2a = 16 / 2 ,

hvoraf man bestemmer a.


Svar #5
15. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

Hmm så jeg skal isolere a? eer helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Benyt potensregneregler.


Svar #7
15. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

(4*2)^a = 16/2 

hvordan fjerner jeg de 4*2 på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2013 af peter lind

Der skal ike stå 4*2 men 4/2. Du foretager divisionen


Svar #9
15. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

Okay, så 2a = 16/2

Kan vi så gøre således:

a = 2^16/2

a = 256? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2013 af peter lind

På højre side af første ligninng: Foretag divisionen og skriv resultatet spm en potens af 2

Det sidste er forkert


Svar #11
15. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

er ikke helt med? Hvad er forkert.

a = 28

28 = 256 


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du roder rundt i det.

Man har

2a = 16/2 = 8 = 23

Heraf kan man aflæse værdien af a.


Svar #13
15. oktober 2013 af Apaas (Slettet)

Lol ja nu giver det mening.

Tak for tålmodigheden :D


Skriv et svar til: Potens funktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.