Kemi

kemi styrkekonstanten

16. oktober 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. En syre har styrkekonstanten Ks = 1,3·10-7 M og en anden syre har styrkekonstanten Ks = 7,9·10-9 M.
Hvilken af disse to syrer er stærkest? Ks = 7,9·10-9 M, er stærkest.

2. En syre har styrkeeksponenten pKs = 6,12 og en anden syre har styrkeeksponenten pKs = 4,28.
Hvilken af disse to syrer er stærkest? pKs = 6,12 er stærkest.

3. En syre har styrkekonstanten Ks = 5,3·10-3 M og en anden syre har styrkeeksponenten pKs = 3,2.
Hvilken af disse to syrer er stærkest? Ks = 5,3·10-3  er stærkest.       

vil nogen være sød og tjek om det er rigtigt jeg har lavet eller ej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af 012343210

1. Jo højere Ks desto stærkere syre (jo mere vil den danne H3O+, når den blandes med vand). Hvis der altså skal stå 10^-7 og 10^-9 er Ks=1,3*10^-7 den stærkeste.

2. Jo lavere pKs desto stærkere syre (ud fra fomlen angivet i punkt 3). Dvs. den på 4,28 er stærkest

3. pKs=-log(Ks) = - log(5,3*10^-3) = 2,27. Dvs den med 5.3*10^-3 er den stærkeste syre


Skriv et svar til: kemi styrkekonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.