Kemi
Molarmasse af raps/oliven-olie
03. november 2005 af
Wuhtzu (Slettet)
Hey
Et klassisk forsøg, Iodtal for et fedtstof. Under beregningerne af Iodtallet får jeg brug for at kende "den gennemsnitlige molarmasse af fedtstoffet" som de skriver i øvelsesvejledningen.
Jeg ved det er raps-olie og oliven-olie (i hver sit forsøg) og jeg kan simpelthen ikke finde de molarmasser -> nogen der har den fra et opslag eller forsøg?
Wuhtzu - der kun ved det er raps- og oliven-olie
Et klassisk forsøg, Iodtal for et fedtstof. Under beregningerne af Iodtallet får jeg brug for at kende "den gennemsnitlige molarmasse af fedtstoffet" som de skriver i øvelsesvejledningen.
Jeg ved det er raps-olie og oliven-olie (i hver sit forsøg) og jeg kan simpelthen ikke finde de molarmasser -> nogen der har den fra et opslag eller forsøg?
Wuhtzu - der kun ved det er raps- og oliven-olie
Svar #3
04. november 2005 af Wuhtzu (Slettet)
Nu kan jeg svare mig selv:)
Der er to bud på den molare masse, en minimumsværdi og en maksimumsværdi:
Mmax=1001,79 g/mol
Mmin=940,15 g/mol
Disse molarmasser er beregnet på baggrund af forsæbningstallet for rapsolie som er 168-179. (slået op i Databogen s. 138, 10. udgave, 1. oplag)
Maksimum og minimumsværdien af forsæbningstallet giver grundlag for de to molarmasser.
Beregninger:
M=1g/(3*((forsæbningstal*10^-3g)/MkOH))
Håber nogen andre kan bruge det til noget. :)
Wuhtzu
Der er to bud på den molare masse, en minimumsværdi og en maksimumsværdi:
Mmax=1001,79 g/mol
Mmin=940,15 g/mol
Disse molarmasser er beregnet på baggrund af forsæbningstallet for rapsolie som er 168-179. (slået op i Databogen s. 138, 10. udgave, 1. oplag)
Maksimum og minimumsværdien af forsæbningstallet giver grundlag for de to molarmasser.
Beregninger:
M=1g/(3*((forsæbningstal*10^-3g)/MkOH))
Håber nogen andre kan bruge det til noget. :)
Wuhtzu
Skriv et svar til: Molarmasse af raps/oliven-olie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
