Matematik

Bestem længden af højden hc fra C

17. oktober 2013 af kasperander (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

b) bestem længden af hc fra C 

Håber der en der kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: opg. 7 mat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af SuneChr

Benyt    sin A =  ....... / ........

# 2  Av !  da var du heldig - Kasper.
F u l d   redning på målstregen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2013 af mathon


                    hc = 17,6 • sin(32,8º)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2013 af shafaifer (Slettet)

Benyt, at højden vil stå vandret på c. Herfra benyttes sinus-relationer:

(c / sinC) = (a/SinA)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. Synes ikke helt jeg kan få den til at gå op. Har brugt metoden i 3#, men kan ikke få det samme resultat som Mathon. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at højden hc står vinkelret på grundlinien c (formuleringen i #3 er noget forvrøvlet), og derfor er katete i en retvinklet trekant der har siden b som hypotenuse. Derfor er

sin(A) = hc / b ,

hvoraf fås udtrykket, der er benyttet i #2

hc = b · sin(A) .

Siden BC = a bestemmes ved at benytte sinusrelationerne

a / sin(A) = b / sin(B) ,

hvoraf

a = b · sin(A) / sin(B) = hc / sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af shafaifer (Slettet)

#5

Min formulering i #3 er korrekt:

(c / sinC) = (a/SinA)

Dog kan man diskutere brugen af ordet, "vandret", men det er en bagatel.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af mathon

#6
         …der bliver ikke tale om nogen diskussion i rundkreds af typen: "Jeg for mit vedkommende mener…"

            Du har brugt ordet vandret, hvor det skulle have været lodret. Længere er den ikke.


Skriv et svar til: Bestem længden af højden hc fra C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.