Matematik

to ligninger med to ubekndte hjælp tak!

18. oktober 2013 af kataja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder følgende:

Bestem i følgende tilfælde skæringspunkter mellem de to linjer:

3x=4y+20         og        -x-y=12

2x-3y=6            og         -2/3x+y=-2

Jeg er totalt lost, så kan du forklare mig hvad man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2013 af mathon

modsatte koefficienters metode:

Du har
               I:   3x-4y=20
               II: -x-y=12                         II multipliceres med 3 og kaldes III

               I:   3x-4y=20
              III: -3x-3y=36                     I og III adderes

                     -7y = 56

                     y = -8                          som indsat i  I:   -x-y=12
giver
                 x = -12 - y

                 x = -12 - (-8) = -4


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2013 af mathon

              

               I:   2x - 3y = 6           
               II:  -(2/3)x + y = -2                II multipliceret med 3 kaldes III
                                                           adder I og III
                                                           isoler y…


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

I det andet ligningssystem

                I:   2x - 3y = 6           
               II:  -(2/3)x + y = -2   

bemærker man, at Ligning II er fremkommet af Ligning I ved multiplikation med -(1/3) . Ligningssystemet er derfor underbestemt, idet det reduceres til den ene ligning

                I:   2x - 3y = 6   .

Løsningsmængden er den rette linie med denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2013 af mathon

løsningsmængden er
                                      {{x,y) | y = (2/3)x - 2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2013 af mathon

                                      {(x,y) | y = (2/3)x - 2}


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekndte hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.