Matematik

Bestem den afledede (funktioner)

19. oktober 2013 af 3runette (Slettet)

Hvis jeg har forstået det rigtigt, er at "bestemme den afledede" det samme som at differentier, er det korrekt? :)

Jeg har brug for hjælp til at løse følgende:

Bestem den afledede af hver af følgende funktioner:

a) 

f(x) = 2 * e^x + x^2

b)

f(x) = (4x + 1) * e^x

c)

f(x) = exp(2x + 3)

d)

f(x) = ln(e^x)

Jeg kan godt løse dem ved hjælp af WordMat, men vil gerne forstå, hvad det er jeg laver, kan i hjælpe mig?: )


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af mathon

a)
         f '(x) = 2ex + 2x = 2(ex + x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2013 af mathon

b)
     produktreglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

c)
      sammensat funktion

d)
      sammensat funktion, eller udnyt, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2013 af mathon

b)
              f(x) = g(x)•h(x)

              f '(x) = g '(x)•h(x) + g(x)•h '(x)

c)
             f '(g(x)) = f '(g(x)) • g '(x)

d)
             f(x) = x

             f '(x) = 1


Skriv et svar til: Bestem den afledede (funktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.