Matematik

Hjælp til Statistik

20. oktober 2013 af kate03 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg er igang med at lave en statistik hjemmeprøve men har svært ved dette spørgsmål: 

Beregn v.hj.a. resultaterne fra delspg. 4 c) sandsynligheden for at opnå et positivt afkast på en given handelsdag ved investering i Carlsberg-aktien, givet at aktien har haft positivt afkast de forudgående n dage. Beregningen skal foretages for n = 1, 2, 3, 4. Vurder med udgangspunkt i de beregnede sandsynligheder om forudgående dages aktieafkast indeholder brugbar information til forudsigelse af den kommende dags afkast ved investering i Carlsberg-aktien.

Og mine svar for spørgsmål 4.c er :

Ved hjælp af den givne tabel og formlen  er jeg kommet frem til:

Sandsynligheden for positivt afkast n eller flere dage i træk:

n=0=1.00= 100%

n=1= 0.267+0.131+0.053+0.014+0.007 = 0.47,2 = 47,2%

n=2= 0.131+0.053+0.014+0.007=0.0205 =20.5%

n=3= 0.053+0.014+0.007= 0.074 = 7.4%

n= 4 = 0.014+0.007= 0.021 = 2.1%

n=5 = 0.007 = 0.7%

Og tabellen er: 

Hændelse Sandsynlighed

1 dag med positivt afkast, 2. dag negativt afkast 26,7%

2 dage i træk med positivt afkast, 3. dag negativt afkast 13,1%

3 dage i træk med positivt afkast, 4. dag negativt afkast 5,3%

4 dage i træk med positivt afkast, 5. dag negativt afkast 1,4%

5 dage i træk med positivt afkast, 6. dag negativt afkast 0,7%

6 eller flere dage i træk med positivt afkast 0,0%


Skriv et svar til: Hjælp til Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.